De reeks vrouwen met vleugels gaat natuurlijk over het vliegen, over de actie en het afduwen weg van de grond en het onbekende tegemoet. De durf, de moed en de lef om er helemaal voor te gaan.

Dat voelt, voor mij althans, allemaal als heel erg mannelijk. Actie, ervoor gaan, doelgericht… Hoe zit het dan met de vrouwelijke kant en vliegen, vroeg ik me af? Elk van ons bezit vrouwelijke kwaliteiten en mannelijke kwaliteiten. Dat is nu eenmaal zo. En waar zit  dan het verbindende, het organische, het laten ontstaan en laten groeien? Het gewoon zijn?

Dit kunstwerk lijkt het antwoord te geven. Er zit daadkracht in de vleugels, dat is duidelijk. Ze zijn sterk, ze vliegen met een doel, vooral naar boven gericht en in de actie …

Tegelijkertijd zie ik ook die mooie warme vrouwelijke tinten. Die doen denken aan thuis, aan haardvuur en aan kussens uit velours. Dit zijn van die grote vleugels waar je als klein kuikentje heel graag wil onderduiken om de liefde te voelen van moeder kloek. Ze zijn niet alleen sterk, maar ook knus en ogen zo frivool met al die heerlijke krulletjes.

De kleuren die ik gebruikte verwijzen ook naar moeder aarde. Je ziet veel bruin en eronder – bijna onzichtbaar – zit ook een vleugje koper. En koper staat voor verbinding en dat is toch écht wel een vrouwelijke eigenschap!

Haha, ik heb nog niet beslist of vliegen nu vrouwelijk of mannelijk is en eigenlijk is dat ook niet zo belangrijk. Ik voel vooral dat ik heel graag al die uitzonderlijke talenten ‘naast’ elkaar wil inzetten en vooral wil genieten van het feit dat ik uit al dat moois elke dag kan putten. Wat ik je gun is dat je zowel jouw mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten onbevreesd kan inzetten.
Handgeschilderd kunstwerk, mixed media. Het is opgespannen op een houten spieraam waarvan de zijkanten zijn meegeschilderd. Wordt geleverd met ophangsysteem, zo is het direct op te hangen.

EUR 1500,-

Purchase now

More info

Categorie
CarineVanHeeArt, Women with Wings